Yhteystiedot

Tmi Traditionaali
Sorokulmantie 676
59530 MIKKOLANNIEMI
050-468 9758

 Tmi Traditionaalilta voi tilatatutkimusulkakynsvytys.jpg

  • Kirjallisen tutkimuksen alueellisesta tai paikallisesta kansanperinteestä, nykykulttuurin ilmiöstä, ammatti- tai harrastusyhteisön muistitiedosta, tapakulttuurista jne.

  • Kirjallisen selvityksen yksittäisestä sanonnasta, laulusta, tavasta, esineestä, rakennuksesta jne. (max. 5 s.)


Folkloristiikka eli suullisen kansanperinteen tutkimus on ala, jonka tutkimuskohteet ulottuvat suomalaisesta mytologiasta ja kansanrunoudesta lasten leikkeihin ja internetin alakulttuureihin. Folkloristit eli kansanperinteen tutkijat liikkuvat usein kenttätöissä haastattelijoina ja suorittavat muuta dokumentointia, tekevät arkistotutkimusta ja analysoivat erilaisia aineistoja.

Olen saanut oman pohjakoulutukseni Helsingin yliopistossa, jonka folkloristiikan laitokselta valmistuin 2002 filosofian maisteriksi. Lopputyöni käsitteli Suur-Parikkalan alueen kalevalamittaista kansanrunoutta. Kenttätöitä olen tehnyt mm. Helsingissä, Rautjärvellä, Parikkalassa ja Lemillä. Opiskeluaikanani työskentelin Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Kansanrunousarkistossa, joka on suomalais-karjalaisen kansanperinteen merkittävin ja laajin keskusarkisto. Sivuaineistani suomalais-ugrilainen kansatiede on luonut perustan myös esineellisen perinteen tuntemukselle, jota olen edelleen kehittänyt töissäni, luottamustoimissani ja harrastuksissani.

Kirjallisia tutkielmiani:

Olen myös toimittanut uskomustarinoita esittelevän maakuntalukemiston 'Outoja otuksia, kummia kertomuksia' ja Etelä-Karjalan vuosikirjan 2011. Vuosien työn tuloksena vuonna 2012 on valmistunut laaja tietokirja Hiitolanjoki - latvavesiltä Laatokalle.  Teos on LOPPUUNMYYTY.

Useat erilaiset tilaustyöt edellyttävät huolellista tausta- ja arkistotutkimusta, etenkin silloin, kun lopputulemana on kirjallinen tuotos. Kysy lisää, jos kiinnostuit aiheista!